CHP Arsuz Listesine itiraz var!

Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Sevinç Çakıcı, Arsuz Belediye Meclisi Üyesi listesinin reddi, yasa ve CHP Tüzüğü hükümlerine uygun şekilde yeniden düzenlenmesi talebiyle ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

Listedeki 14 kişinin adaylık koşullarını taşımadığını, ayrıca listede sadece 3 kadın adaya yer verilmesi nedeniyle %33 oranında cinsiyet kotasına uyulmadığını ifade den Çakıcı, seçim öncesi tüm partilerin kadınları siyasette daha çok görmek istedikleri yönünde açıklama yapmalarına rağmen, iş aday göstermeye gelince kazanılacak yerlerde kadınların aday gösterilmediğini, sadece birkaç yerde ‘reklam’ mahiyetinde aday gösterdiklerinin altını çizdi.

23.02.2024 tarihli dilekçeyle Arsuz İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulunan Av.Sevinç Çakıcı; “Nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma süreçlerine katılamaması, siyasette eşit oranda temsil edilememesi her şeyden önce bir demokrasi meselesidir. Aday gösterilmedikleri gibi, meclis üyeliklerinde dahi 3-5 kadın aday gösterilmiş gibi yapılmaktadır. Kadın yoksa, demokrasi de yoktur! CHP’nin Arsuz ilçesindeki adaylık süreci iyi yönetilmemesi de kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır. Adaylık sürecinin toplumun bütün kesimlerini kapsayacak şekilde, örgütün de görüşleri alınarak cinsiyet eşitliğine uygun, şeffaf ve objektif şekilde yürütülmesi gerekirken; bu hususlar dikkate alınmadan sadece İl Başkanlığı ve Başkan adayıyla birlikte meclis üyelerinin belirlenmesi, kadın kotasına uyulmaması ve aday adaylığı başvurusu dahi olmayan 14 kişinin meclis üyesi adayı yapılması doğru olmamıştır” diyerek, listenin yenilenmesini talep etti.