‘Hatay Halkı, hiçbir zaman şantaja boyun eğmez’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere Hatay’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin 6 Şubat depremlerinin birinci yılında Hataylılar’ın hüzünlerini daha da derinleştirdiğini söyledi.

HBB Başkanı Savaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da dile getirdiği “Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse dayanışma halinde olmazsa o şehre bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şimdi Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı” sözlerini eleştirirken, bu ifadelerin Hataylıları çok üzdüğünü belirtti.

Savaş, Hatay Halkı’nın bunları hak etmediğine vurgu yaparak, “Hepimiz bu ülkenin öz evlatlarıyız. Hepimiz bu ülkenin bekası için, gelişimi için ve ayakta kalması için tüm benliğiyle mücadele eden insanlarız.  Siyasetin üstünde milli birliğimiz, manevi birlikteliğimiz ve aynı zamanda bu ülkenin daha ileriye gidecek adımları attığı girişimleri hepimiz için öncelikli konulardır. Bugün İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da deprem olsa, Hatay’da yaşananların aynısını mı yaşayacaklar? Biz her türlü olumsuzluğa rağmen halk, adalet, eşitlik konusunda taviz vermeden, sözümüze sahip çıkarak bu şehri ebedi Türk Yurdu yapmaya devam edeceğiz. Hatay halkı hiçbir zaman mahzun ve garip değildir. Ve hiçbir zaman şantaja boyun eğmemiştir. Fransızların da tehditlerine boyun eğmedi. Ondan önce de tehditlere boyun eğmedi. Bundan sonra da eğmeyecektir. 31 Mart bu haykırışın, bu ayakta duruş, bu tekrar dirilişin simgesi olacaktır. 31 Mart’ta buluşmak üzere” dedi.

Yaşanan bir depremde yaraların sonra da sarılabileceğine, maddi kayıpların telafi edilebileceğine ancak yitip giden canların bir daha geri getirilemeyeceğine işaret eden Başkan Savaş, “Hatay’daki insanlar henüz acılarını yaşarken, depremin getirdiği sorunlarla boğuşurken, tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da daha birleştirici, daha bütünleştirici ve herkese eşit bir yaklaşımla, herkesin hakkını dağıtıcı bir konuşma ve eylemler zincirini yapmasını beklerdik” dedi.