Hatay, Cumhurbaşkanıyla buluşuyor

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutlarının teslimi, aday tanıtım toplantısı ve İskenderun Acil Durum Hastanesi’nin açılışı için yarın Hatay’a gelecek. Asrın felaketinin yıldönümüne sayılı günler kala 3 Şubat Cumartesi günü saat: 13.00’te Antakya Kapalı Spor Salonu’nda (Hatay Stadyumu yanı) gerçekleşecek programda vatandaşlarla buluşacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yapımı tamamlanan binlerce konutu hak sahiplerine teslim edecek ve aday tanıtımını gerçekleştirdikten sonra, saat:15.00’te de İskenderun Düğünyurdu mevkiinde hastane açılışını gerçekleştirecek.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay ziyareti öncesi İskenderun Acil Durum Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesine entegre olarak Dumlupınar Mahallesi’nde yapımı devam eden Semt Polikliniğindeki çalışmaları yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgiler aldı.

Tadilatı tamamlanarak bugün hizmete girecek olan İskenderun Devlet Hastanesi Kıymet Yazıcı ek hizmet binasında incelemeler yapan Milletvekili Özel, “850 metrekare kapalı alana sahip semt yeni sağlık tesisimiz acil müdahale, 3 müşahede yatağı, 12 poliklinik, 1 röntgen ve 1 laboratuvar ile hizmet verecek.  Aynı yerleşkede yapımına başlanan 2. Etap İskenderun Devlet Hastanesi Kıymet Yazıcı ek hizmet binası 2 bin 550 metrekare kapalı alanda ise acil müdahale, 3 müşahede yatağı, 15 Poliklinik, 20 hasta yatağı, 2 ameliyathane, 1 Röntgen, 1 Laboratuvar ile hizmet verecektir. Mayıs 2024 tarihinde hizmete girmesi planlanan sağlık tesislerimiz şimdiden hemşerilerimize hayırlı olsun” derken, hastane açılışına bütün İskenderunluları davet etti.