Acil Durum Hastanesi zamanla bin yataklı bir sağlık kompleksine dönüşecek!

27 Kasım’da hasta kabulüne başlayan ve resmi açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yapılacak olan 200 yataklı İskenderun Acil Durum Hastanesi günlük ortalama 1500 hastaya hizmet veriyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından acil ihtiyaç olması nedeniyle geçen yıl 27 Mart’ta temeli atılan ve 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan hastanede farklı branşlarda 33 polikliniğin yanı sıra fizik tedavi ve rehabilitasyon alanıyla 7 ameliyathane bulunuyor.


İskenderun Acil Durum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Çam, tek katlı ve çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen acil durum hastanesinin, bir devlet hastanesinde bulunması gereken bütün özelliklere sahip olduğunu söyledi.
Hasta kabulüne başlanan hastanenin tam teşekküllü olduğunu belirten Çam, “Yaklaşık 2 aylık bir hastaneyiz. Günde polikliniklerimize yaklaşık 1000, acil servisimize de 500 kadar hasta geliyor. Toplamda 1500 kadar hastaya hizmet veriyoruz. Burada bütün branşlarımızda poliklinik hizmeti vermekteyiz. Hastanenin kapalı alanı 18 bin metrekare. Hastanemiz 200 yataklı. 31 yoğun bakım yatağımız ve 7 ameliyathanemiz var. Bütün radyolojik cihazlara sahibiz” dedi.


Doktor, ebe, hemşire, yardımcı sağlık, temizlik ve güvenlik olmak üzere yaklaşık 1000’e yakın personelle hizmet verdiklerini belirten Çam, “Hastanenin yapıldığı alan, güvenli bir alan. Aynı zamanda hastanemizin alt sınır komşusu olarak 600 yataklı bir eğitim araştırma hastanesi yapılıyor. Devamında bu iki hastane birleşecek ve 1000 yataklı bir hastane kompleksi olacak. Burada zaten daha önceden mevcut TOKİ binaları vardı. Yaklaşık 5 bin nüfus var ama alt mahallelerde 50 bine yakın bir nüfus mevcut. Ayrıca burada yeni yapılıyor olan TOKİ’lerle bu yerleşim alanına yaklaşık 50 bin nüfusun kayacağı düşünülüyor. Bu bakımdan hastane 100 bin nüfusun ortasında konuşlanmış, çevre yol bağlantıları da tamamlanınca son derece merkezi bir yerde kalmış olacak” şeklinde konuştu.