Yarıyıl tatilinde göz kontrollerini yaptırmayı unutmayın!

İskenderun Palmiye Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aşan Şavata, düzenli göz muayenelerinin, çocuğun başarısını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Yeni doğan döneminde, okul öncesinde ve okul döneminde çocuklara göz taraması yapılmasının, hastalıkların erken tanı ve tedavisi açısından gerekli olduğunu belirten Şavata, tedbir alınmadığında tedavi edilemeyen ciddi göz hastalıklarının oluşabileceğine değindi.

Yeni doğan döneminden itibaren çocuklarda göz muayenesini takip etmenin önemine vurgu yapan Şavata, “Yenidoğan döneminden itibaren çocuklarda sıklıkla; gözyaşı tıkanıklığı, şaşılık, göz tembelliği, göz kayması, görme bozukluğu görülmektedir. Aileler tarafında bu hastalıklar bazen fark edilemeyebileceği için, okullar başlamadan çocuklara göz kontrolü yapılması önem arz etmektedir. Öğrenme yeteneğinde eksiklik olan çocukların bir kısmı iyi göremediğinden derslerinden geri kalabilmekte, bu da çocuğun başarısını olumsuz etkilemektedir. Ayrıca göz bozukluğu için tedbir alınmadığında çocuğun görme kalitesi ciddi şekilde etkilenmekte ve sorun tedavi edilemez duruma gelebilmektedir. Erken konulan teşhis ile tedavi süreci kolayca atlatabilmektedir. Çocuklarda göz sağlığı için düzenli kontrol önemlidir” dedi.