HDI Sigorta, depremin birinci yılı yaklaşırken üst yönetim ekibi öncülüğünde Hatay başta olmak üzere depremden en çok etkilenen 4 ilde acenteleriyle bir araya geldi.
HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan; HDI Sigorta Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Bay, HDI Sigorta Hasar ve Müşteri İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Gündoğdu ve HDI Sigorta Oto Dışı Teknik ve Reasüranstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cihan Çiçek ile birlikte Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da acentelerinin ihtiyaçlarını yerinde gözlemlemek ve destek olmak amacıyla 100’ü aşkın acentesiyle buluştu.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından bölgede hayatın durma noktasına geldiğinin altını çizen İşcan, bölgeye destek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
İşcan, depremin meydana geldiği 6 Şubat sabahından itibaren bölgedeki çalışma arkadaşlarının, acentelerinin ve sigortalılarının yanında olabilmek adına kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.
Depremin ilk saatlerinde afet bölgelerine intikal eden Hızlı Destek Ekipleriyle acente ve sigortalılarına direkt ulaşma imkanı bulduklarını kaydeden İşcan, sektörün toplam hasar ödemesinin 5,5 milyar dolara ulaştığını ve HDI Sigorta olarak kendilerinin de tüm ürün gruplarında yaklaşık 5 bin 300 hasar dosyasına istinaden 1,2 milyar lirayı aşkın hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Profesyonel sorumluluklarının beraberinde bölgedeki iktisadi hayatın normalleşmesi ve bölgenin canlandırılması adına üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarının altını çizen İşcan, “Bu amaç doğrultusunda, depremin birinci yılı yaklaşırken 2024’ün ilk acente ziyaretini gerçekleştirmek üzere depremden en çok etkilenen illerimize doğru yola çıktık. 4 ilde, 100’ü aşkın yol arkadaşımız ile bir araya gelerek süreci kendilerinden dinleme, ihtiyaçları yerinde gözlemleme fırsatı bulduk. Bir kez daha gördük ki acentelerimizin mesleklerine olan inancı ve depremzede sigortalılarının ihtiyaçlarını karşılamak adına gösterdikleri özveri takdire şayan. Ancak tamamıyla toparlanmak ve hayatlarını yeniden inşa edebilmek için daha uzun vadeli desteğe ihtiyaçları var. Bizler her zaman olduğu gibi bölgedeki acentelerimizin yanında olacak ve tüm imkanlarımızı kullanacağız. Bu kapsamda tüm sektör paydaşlarımızı, bölgeye ilginin sürekliliğine teşvik etmek isteriz. Seferberlik ve dayanışma ruhuyla bu zor günleri birlikte aşacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.