Kalkınma Ajansları’nın 2023 EN’leri belirlendi

Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nce 2023 yılının Kriz yönetiminde en başarılı kalkınma ajansı seçildi. 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen 11 il içerisinde bulunan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin yaralarının sarılması, yeniden kalkınması, istihdamın arttırılması ve sürdürülebilir kalkınmanın tesis edilmesi hedefiyle Bölgesel Kalkınma Odaklı Toparlanma Acil Eylem Programı’nı hayata geçiren DOĞAKA’nın çalışmaları Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından takdirle karşılanarak başarı sertifikasına layık görüldü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün Kalkınma Ajanslarının 2023 Yılı En’leri değerlendirmesinde ödüle layık görülen DOĞAKA’ya başarı belgesi Genel Sekreter Oğuz Alibekiroğlu’na takdim edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kalkınma Ajansları olarak tüm bölgeleriyle kalkınmış bir Türkiye için Topyekun Kalkınma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. 2023 yılındaki özverili çalışmaları için Kalkınma Ajanslarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. Kalkınma Ajansları ailesi olarak başarı hikayesini hep birlikte yazmamızda büyük emeği geçen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı personelimize başarılı çalışmaları, üstün gayretleri ve kıymetli emekleri için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. Bölgesel Kalkınma Hamlesi ile başarı çıtamızı hep en yükseğe taşıyacağız.”