Ak Parti, Hatay’da Mehmet Öntürk ile kenetlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aralarında Hatay, Ankara ve İzmir’in de olduğu 17’si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Mehmet Öntürk olduğunu açıkladı. ATO’da düzenlenen ve 3 dönem milletvekilliğinin yanısıra Ak Parti Hatay İl Başkanlığı da yapan Öntürk’ün de adaylığının açıklandığı “Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız” sloganıyla düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylara seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlere verecekleri hizmetlerde başarılar diledi.

Erdoğan, 30 Ocak’ta da seçim beyannamesini milletin takdirine sunacaklarını söyledi.

MEHMET ÖNTÜRK KİMDİR?

1970 Yılında Kırıkhan’da doğdu. İlk ve orta eğitimini Kırıkhan’da, lise eğitimini ise Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nde tamamladı.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir.

Tohumculukta dışa bağımlılığı azaltmak için, yerli ve milli tohumların ülkemiz tarımına kazandırılmasında ve üretiminde öncü rol oynamıştır.

Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24., 25., 26. Dönem AK Parti Hatay Milletvekilliği ve AK Parti Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

İyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.