Hatay’da ‘Yenidoğan Canlandırma Programı’ eğitimi

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı(NRP) başarıyla tamamlayan sağlık çalışanları sertifikalarını aldı.

3 günlük programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez ve hastane yönetimi takdim etti.

Başhekim Sönmez, eğitimin önemi ve amacından bahsederek, “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır. Temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedeflenmektedir. Yurt çapında doğum eyleminde görev alan tüm sağlık personelinin standart bir neonatal resüsitasyon eğitimi alması ve bu bilgi, becerileri belirli aralıklarla yenilemesi, eğitim yapılan illerde gerçekleştirilen hastane ziyaretleri ile doğumhane koşullarının yerinde görülerek saptanan sorunlar için kuruma özel çözümlerin kurum yetkilileri ile birlikte üretilmesi ve çalışma koşullarının verilen eğitimle paralel duruma getirilmesi, tüm bu çalışmalar neticesinde Türkiye’ nin her köşesinde doğan çocuklara gerektiğinde aynı nitelikte resüsitasyon yapılmasının sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.