Depreme dirençli konutlar, bu aydan itibaren etap etap teslim edilecek

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hassa ve Reyhanlı’da düzenlediği mahalle muhtarları toplantısında deprem sonrası bugüne kadar geçen süreçte ilçelerde neler yapıldığı, nelerin yapılıyor olduğu ve yapılacağını masaya yatırdı.

Muhtar buluşmalarında, 6 ve 20 Şubat depremlerinin en fazla yıkıma uğrattığı Hatay’da iyileşme süreci kapsamında güvenli, depreme dirençli konutların vatandaşlara en kısa sürede teslim edilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Vali Masatlı, kalıcı konutların Kasım ayı itibariyle etap etap teslim edilmeye başlanacağını söyledi.

İl genelinde 15 ayrı noktada 19.718 adet konutun kentsel dönüşümünün devam ettiğini ve bu sayının yerinde dönüşümle 81.296’sı konut, kalanının da dükkan olmak şartıyla  97.316 adet olduğuna işaret eden Vali Masatlı, “Yüzde 30’lar oranına yükselmiş toplu konutlarımızın inşaatı devam ediyor. Ocak ayının 2. yarısında bunları, teslim alacağız inşallah. 2024 Haziran ayına kadar da 60 bin konutu bitirmiş olacağız. Esnafımızın yaralarının bir an önce sarılarak ticaret hacminin artması için de şehrimizin potansiyel oluşturan noktalarına geçici iş yerleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Son 60 yıldan bu yana Ülkemizde yaşanan bütün afetleri dikkate  aldığımızda, hak sahipliği bakımından bu afetteki hak sahipliği bugüne kadarki toplam hak sahipliğinden daha fazla. Bu da bizim ne kadar büyük bir afet ile mücadele ettiğimizin en büyük ispatıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, şehrimize geldiğinde durumun vahametinin büyüklüğünü gördüğünde, ‘Biz burayı; Devlet olarak ayağa kaldıracağız, kaldırmak için de tüm imkânlarımızı kullanarak ivedi bir şekilde Hatay’ımıza ve insanımıza yakışan her şeyi yapacağız” diyerek bir Devlet Adamlığının gerektirdiği kararlılığı ortaya koydu. Devletimizden aldığımız güç, cesaret ve destekle  şehrimizi, eskisinden daha güçlü bir şehir yapmaya kararlıyız ve Devlet olarak buna muktediriz” dedi.

Vali Masatlı, ilin eş zamanlı olarak her bakımdan kalkınması ve ayağa kalkması için tüm ekiplerin sahada 7/24 esaslı çalışmalarına devam ettiğini ve Devletin göz bebeği Hatay için imkanlarını seferber edildiğini belirtti.

Vali Masatlı’nın ardından muhtarlar söz alarak sorumlu oldukları mahallelerindeki çalışmalardan bahsedip mahallelerinin eksiklikleri ve ihtiyaçlarının neler olduğunu dile getirdi.