Cumhuriyet’in 100. yılında Hatay!

Hatay’da düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. yılında Hatay” sempozyumunda ilin Cumhuriyet tarihindeki önemine vurgu yapıldı.


Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Hatay Valisi Mustafa Masatlı, MKÜ Rektörü Prof.Dr. Veysel Eren, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il protokolü ve çok sayıda davetlinin de katılımıyla gerçekleştirilen konferansa Millî Savunma Üniversitesi(MSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, MSÜ Öğretim Üyesi Bünyamin Kocaoğlu ve MKÜ Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Kurtuluş Savaşı öncesinden savaş yıllarına ve daha sonraki süreçlerde Hatay’ımızın durumu ve stratejik önemine vurguların yapıldığı konferansta duygu dolu coşkulu anlar da yaşandı.

Sempozyumda konuşan Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, akademisyenlerle birlikte bu coğrafyaya ataların ne zaman geldiğini, burada neler yaptıklarını, Milletimizin bugüne kadarki geçirdiği süreci ve bu coğrafyanın nasıl şekillendiğini tarihi kayıtlarıyla beraber ifade etti.

Cumhuriyetin 100. yılının yapılan etkinliklerle sevinç, gurur ve mutlulukla kutlanılmaya başlandığını ifade eden Hatay Valisi Mustafa Masatı, 29 Ekim günü de Cumhuriyet Bayramının ilde halkla birlikte büyük bir coşkuyla kutlanılacağını dile getirdi.

Cumhuriyet’in ilelebet yaşayacağını söyleyen Vali Masatlı, “Türk Milleti olarak kurduğumuz son devlet, Cumhuriyetimizdir ve sonsuza kadar da yaşayacaktır. Bir kere bunu herkes bilsin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Hatay’ımıza “Benim şahsi meselemdir.” diyecek kadar özel bir ihtimam vermiştir. Bizler, Cumhuriyeti kuranlardan bayrağı teslim aldık, bizden sonraki nesillere de teslim edeceğiz. Şunu buradan net bir şekilde ifade edelim “Hatay, bizim de şahsi meselemizdir. Asrın felaketine maruz kalan Hatay’ımızı şahsi meselemizdir diyerek ihya ve inşa ederek tekrar ayağa kaldıracağız. Binlerce yıl yaşamasına vesile olacağız. Bu, şu an için en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Konuşmalarının sonunda Vali Masatlı, daveti kırmayıp gelen kıymetli akademisyenlere  Hatay’ımıza katkıda bulundukları için teşekkürlerini sundu, plaket takdim etti.