Hatay’da 39 farklı noktada yerinde dönüşüm!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Antakya’da hak sahiplerine “Yerinde Dönüşüm Kampanyası Halkı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda Yerinde dönüşüm ile ilgili bilinmesi gerekenlerin anlatıldığı toplantıya, Vali Masatlı’nın yanısıra MKÜ Rektörü Veysel Eren, Vali Yardımcımız, Defne ve Antakya Kaymakamları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ile ilgili kurum yetkilileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Hatay’da 39 farklı noktada yerinde dönüşüm için zemin etüdü çalışmalarının gerçekleştirildiği belirtilirken, depremde etkilenen bina sayısının çok fazla olması nedeniyle bu çalışmaların çok önemli ve hayatî olduğuna dikkat çekildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yerinde dönüşüm projesindeki hibe ve kredi desteği miktarlarının, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle birlikte güncellendiğini anımsatarak, alınan karar ve yapılacak çalışmalarda vatandaşın görüş ve önerilerini önemsediklerini belirtti.

Vatandaşın talep ve önceliklerini bilerek hareket edeceklerini vurgulayan Masatlı, il genelinde 78.046’sı ev, 15.379’u da ticarî alan olmak üzere  toplam 93.425 adet yerinde dönüşüm başvurusunun gerçekleştiğini, yerinde dönüşüm müracaatında bulunan vatandaşlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde proje ve zemin etüdü desteğinin sağlanacağını kaydetti.

Vatandaşlara 750 bin + 750 bin lira 2 yıl ödemesiz olmak üzere toplam 10 yıl vadeli kredi desteğinin olacağını belirten Vali Masatlı, bunlara ilaveten 200 metrekareden büyük bir alanda yerinde dönüşüm yapacak olan vatandaşlara da yapı denetim ücreti desteğinin verileceğini hatırlattı.

Şehri yeniden inşa ederken en doğru veri, sorun ve taleplere göre hareket edileceğini belirten Vali Masatlı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliği ve talimatları doğrultusunda depremin ilk gününden şimdiye kadar tüm Bakanlıklarımız ve kurumlarımız büyük bir hassasiyet ve sorumluluk içerisinde  ilimiz için gerekli adımları ivedilikle atmış ve çalışmaları, bir takvim doğrultusunda yürütmüştür. Yürütmeye de devam edecektir. Böylesi büyük bir afetin yaraları, ancak ve ancak güçlü bir yönetimin varlığıyla ve geliştirdiği politikalarla sarılabilir. Çok şükür Devletimiz, bu konuda muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın, Başkanlık ettiği Kabine Toplantılarının ilk konusu, Hatay’ımız olmuştur. Sürekli, ilimizdeki yaraların bir an önce sarılabilmesi adına nelerin yapılabileceği ve ilimizi daha iyi hâle getirebilmek için hangi projeleri hayata geçirilmesi gerektiği Hükûmetimizin her zaman ilk önceliği olmuştur. Bu kararlılık içerisinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde öncülüğünde çalıştık ve çalışıyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza şehrimiz adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Biz bu şehri hep beraber ayağa kaldıracağız.Eleştirilerimizi ya da ön yargılarımızı bir kenara bırakalım, bu şehir daha önceden nasıl inşa edildiyse şimdi de inşa edilmesi için çaba sarf edelim” dedi.

Masatlı, daha sonra bazı hak sahiplerinin sorularını yanıtladı. Programın devamında hak sahiplerinin soru ve görüşleri dinlendi.