Aşık Veysel ezgileri usta eğitmenlerin sazından yükseldi

2023 yılının ‘Aşık Veysel Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından 81 ilden bağlamalarıyla Sivas’a gelerek  gönül gözüyle dünyayı okuyan ‘Aşık Veysel’ anısına muhteşem bir konser veren genç sanatçılar arasında İskenderun Gençlik Merkezi’nden 2 usta eğitmen de yeraldı.

Dizeleriyle tüm insanlığı kucaklayan ve unutulmaz eserleri miras bırakan Aşık Veysel’in evini ziyaret eden genç sanatçılar arasında Hatay’ı temsil eden İskenderun Gençlik Merkezi bağlama eğitmeni Muhammed Emin Oğuz ile Piyano, Gitar Eğitmeni Beste Emek konser için gittikleri Sivas’ta ayrıca kongre ve müze gibi tarihi yerleri gezme imkanı buldu.

Gerçekleşen ziyarette Halk Ozanı Aşık Veysel’in hatıra defterine, “Hatay’dan Veysel aşkı ile yola çıktık. İskenderun Gençlik Merkezimizden saygı ve minnetlerimizi getirdik üstadımıza. Aşk ile çıkılan bu yol her zaman daim olsun” ifadelerini yazan İskenderun Gençlik Merkezi’nin usta eğitmenleri, son olarak üstadın kabrine giderek vefalarını gösterdi.

Düzenlenen konser sonrası açıklama yapan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Bir milleti yaşatan kültürüdür. Türk Halk Müziğinin büyük ustasının anıldığı bu konserde İskenderun Gençlik Merkezi olarak yer alıp memleketimizi güzel bir şekilde temsil ettiğimiz için son derece mutlu ve gururluyuz. Gençlerimizi her alanda görebilmek için bugüne kadar elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yine her türlü desteği sağlayıp gençlerimizin yanında olmak için çabalayacağız” dedi.