CHP Hatay İl Başkanı görevinden istifa etti

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, milletvekili aday adayı olmak için 2 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

CHP Genel Merkezi’nin, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 26 Aralık’a kadar parti genel sekreterliğine iletmelerini istediği genelge kapsamında, bugün itibariyle görevinden istifa eden Parlar, “Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak ve Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun çıktığı zorlu yolda yanında olmak için, milletvekili aday adayı olmak üzere bugün Hatay İl Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum” dedi.

Türkiye’nin geldiği noktayı 3A ile özetleyen Parlar, “Türkiye için, Türk halkının geleceği için hayati öneme sahip bir seçime gidiyoruz. Zorlu bir süreç ve zor bir seçim bizi bekliyor. 20 yıllık AKP iktidarında Türkiye’nin geldiği noktayı şu üç kelimeyle özetlemek mümkün. AÇLIK. ADALETSİZLİK. AHLAKİ YOZLAŞMA. Bir asır önce “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” Diyen Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye’sinden, 6 yaşında kız çocuğunu evlendiren tarikatların, cemaatlerin, şeyhlerin, dervişlerin, müritlerin ve meczupların Türkiye’si haline geldik, yüreğimiz sızlıyor, içimiz kanıyor. İşte AKP-MHP iktidarının Türkiye’yi getirdiği son nokta bu.  Bizlere düşen görev, Türkiye’de hak, adalet ve hukuk mücadelesi veren; kadınların, gençlerin, emekçilerin, çiftçilerin, köylülerin, meslek örgütlerinin, sendikaların, kısacası 7 den 70 e özgür yaşam ve eşit yurttaşlık mücadelesi veren, hak, hukuk ve adalet diye haykıran tüm kesimlerin, ülkenin dört bir yanında yaktıkları çoban ateşini birleştirerek iktidar yolunu açmaktır. Bunu başaracak gücümüz ve irademiz var yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim, birbirimize sıkı sıkı sarılalım” dedi.

Büyük bir seferberlik ruhuyla, kenetlenerek ve çok çalışarak 2023 seçimlerinde partiyi iktidara taşıyacaklarını belirten Parlar, “Bir kez daha HATAY’dan seslenmek istiyorum ve diyorum ki! Hak, Hukuk, Adalet Ve Demokrasi Kahramanı, Türkiye’nin Umudu, Adalet ve Dürüstlük Timsali, Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, Koşulsuz, Amasız Ve Lakinsiz Cumhurbaşkanı Adayımızdır.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada bütün mücadelem ve bütün çabam bunun için olacak, her daim Hatay’ın ve Hatay halkının yanında ve emrinde olacağım” şeklinde konuştu.