İSMO’dan önemli yılsonu semineri!

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMO) üyelerini ‘Yeniden Değerlendirme ve Vergi Mevzuatındaki Güncel Değişiklikler’ seminerinde buluşturdu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle düzenlenen ve İstanbul Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Temel Eğitim Ve Staj Merkezi (TESMER) Yönetim Kurulu Üyesi Eğitmen Nedim Boz’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde, meslek grupları Amortisman uygulamalarındaki yenilikler, Vergi Usul Kanunu (VUK) Ceza Hükümlerinde yapılan değişiklikler, Yeniden değerlendirme uygulamaları, Nakdi sermaye artırımı faiz indiriminde yenilikler, Sosyal medya kazanç istisnası, Gider pusulasında yeni düzenlemeler, Konut ve arsa tesliminde KDV uygulaması, KDV Tevkif atında değişiklikler ve Diğer güncel değişiklikler’ hakkında bilgilendirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMO) Başkanı İbrahim Kaynar, “Uzun bir pandemi sürecinin ardından meslek mensubu arkadaşlarımızla birlikte bir eğitim toplantısında daha birlikte olmaktan mutluyuz. Yılsonu olması itibariyle bu eğitim seminerimiz çok önemli diyebiliriz. Meslek hayatımızın dönüm noktası olan bir ayda olduğumuzu düşünüyorum.  Değerli meslektaşlarım; hayatımızın en sert enflasyon dönemini yaşıyoruz. 24 aydır çok sert bir enflasyonla mücadele etmemize rağmen ücretlerimizi arttıramadık. Maliyet değerlerimiz de çok düştü. Temennimiz yeni yıl da ülkemiz ekonomisinin düzelmesidir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, İSMO olarak çalışmalarımızı ve oda hizmetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Eğitimlerimize de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Konunun en uzman kişileriyle meslektaşlarımızı buluşturarak, mesleki mevzuatların daha iyi anlaşılması adına çaba sarf ediyoruz. Bu günkü seminerimizin faydalı geçmesini temenni ederken, yeni Ruhsat alan genç meslektaşlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Eğitmen Nedim Boz tarafından katılımcılara ‘Yeniden Değerlendirme ve Vergi Mevzuatındaki Güncel Değişiklikler’ hakkında sinevizyon destekli olarak bilgiler verildi.

Daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden seminerin sonunda İSMO Başkanı İbrahim Kaynar, bir önceki dönem Başkanı Merih Hasan Yıldırım ve İSMO Yönetim Kurulu Üyeleri, genç meslektaşlarına ruhsatlarını takdim etti.