‘Reyhanlı’yı susuzluktan kurtarın!’

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, su kesintileri nedeniyle vatandaşların ellerinde su bidonlarıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) önünde eylem yapmasının ardından açıklama yaptı.

İlçede yaklaşık 3 haftadır akmayan sular nedeniyle boş su şişelerine vurarak “su istiyoruz” şeklinde kesintilere tepki gösteren vatandaşların haklı isyanına HATSU’dan biran önce çözüm bulmasını isteyen Başkan Hacıoğlu, görev ve sorumluluk alanında olmamasına rağmen vatandaşların su mağduriyetini gidermek için HATSU ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Su taşıma işlemleri bir yere kadar!

HATSU’ya defalarca gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarının altını çizen Hacıoğlu, “İlçemizde 2 yıldır yaşanan su problemlerinde yetki ve sorumluluk Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına rağmen Reyhanlı Belediyesi olarak ihtiyaç doğrultusunda geçici çözümlerle vatandaşlarımızın yanında olduk. Reyhanlı Belediyesi olarak her mahallemize ulaştırdığımız su taşıma işlemleri ile bir nebze olsun vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye gayret gösterdik. Vatandaşlarımızın haklı talebi doğrultusunda uzun Vadede Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU’ya çalışmaların yapılması hususunda gerekli bilgilendirmeleri defalarca yaptık.” Dedi.

Vatandaş susuzluğa tahammül edemiyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’Ne seslenen Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, “Çareyi Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU’yu protesto etmekte bulan hemşerilerimiz artık susuzluğa tahammül edemez hale geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Reyhanlı’mızın biran önce susuzluktan kurtulması için çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyoruz. Reyhanlı Belediyesi olarak görev ve sorumluluk alanımız olmamasına rağmen su problemlerinde vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek her türlü işbirliği için taşın altına elimizi koymaya hazırız. Aynı gayreti Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden de bekliyoruz” diye konuştu.