Arsuz’da Füsun Sayek Etkinlikleri hareketliliği!

Türk Tabipler Birliği’nin unutulmayan başkanlarından Doktor Füsun Sayek anısına Arsuz’da her yıl Ağustos ayında düzenlenen sağlık ve kültür etkinliklerinin 16’ncısı start aldı. Füsun Sayek’in hayalleri, umutları ve sağlık alanındaki mücadelesini yaşatan etkinlikler 9-28 Ağustos tarihleri arasında sağlık taramaları, sergiler, konserler, toplum söyleşileri ile dolu bir programla devam edecek.

Ev sahipliğini Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği ve Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek’in yaptığı 16. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin açılışına Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Kaymakam Adayı Ahmet Açıkgöz, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları ve bölge halkı katıldı.

2006 yılında kaybettiği eşi, Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’in Arsuz’daki dededen kalma evi Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürme hayalini gerçeğe dönüştüren Prof. Dr. İskender Sayek, etkinliklerin her yıl daha da genişlediğini belirterek, 2 yıldır pandemi dolayısıyla online gerçekleşen etkinliklerin bu yıl yeniden yüz yüze yapılmasından ve konukların katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar da, Fusün Sayek’in anısını yaşatan etkinliklerin Arsuz mimarisini taşıyan ve ayakta kalmayı başaran dede evinde gerçekleşmesinin oldukça anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk yaratarak dikkatleri ilçeye çeken etkinliklerin gerçekleştirmesinden dolayı Prof. Dr. İskender Sayek’e teşekkür etti.

Kaymakam Gökpınar ve katılımcılar, daha sonra İskender Sayek ile birlikte, binadaki kalıcı sergilerden Arsuz’da dünden bugüne tarımı anlatan eski tarım aletleri koleksiyonu sergisi, eski mutfak düzeneği ve yörenin özgün mutfağını anlatan Teta’mın Mutfağı sergisini gezdi.