İSTE’yi keşfet!

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik olarak üçüncü kez düzenlediği YÖK Sanal Fuarı, 1 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2022” sanal fuarında yerini aldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek fuarda gençler ve aileleri İSTE hakkında merak ettikleri sorulara doğrudan yanıt bulma imkânı bulacaklar. Adaylar ve aileleri 1- 3 Ağustos 2021 tarihleri arasında Türkiye saati ile 09.00- 17.00 saatleri arasında açık olacak sanal fuarda üniversitelerin yanı sıra şehirlerin tarihi, sosyal ve kültürel değerleri hakkında da bilgi sahibi olabilecekler.

Üniversite tercihlerinde öğrencilere yol gösterici olması planlanan sanal fuar, tercih yapacak öğrencilerin üniversiteleri çevrimiçi olarak görmelerine ve danışmanlarla iletişime geçerek üniversiteler hakkında bilgi almalarına imkân sağlayacak. Öğrenciler programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi pek çok konuda danışmanlarla doğrudan iletişim kurabilecek.

Yükseköğretim Kurulu’nun günümüz teknolojisinin sunduğu olanaklara uyumlu biçimde çevrimiçi fuarda yer almaktan onur olduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “üniversite adayı öğrencilerimiz ve kıymetli aileleri üç gün sürecek fuarda İSTE hakkında doğrudan bilgi sahibi olabilecek ve sorularına yanıt bulabilecek. Tercih dönemi her öğrenci için stresli bir süreç. Fuarın bu stresli süreci kolaylaştırmasını umuyorum ve faydalı olmasını diliyorum. Tercihini İSTE’den yana kullanacak olan tüm öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Üniversite adaylarına rehber kaynağı anlamında geçtiğimiz yıllarda ilgi gösterilen fuara bu yıl da yoğun ilgi gösterileceği öngörülüyor. Sanal fuar www.sanalfuar.yok.gov.tr/ adresinden ziyaret edilebilir.