Erhan Aksay’da şampiyon; Güneyler

Hatay’ın anavatana katılışının yıl dönümü dolayısıyla her yıl Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erhan Aksay EXPO Futbol Turnuvası’nda uzun süren mücadelenin ardından şampiyon Güneyler takımı oldu.

Bu yıl 36’ncısı yapılan turnuvanın şampiyonluk maçı Antakya Grubu şampiyonu Güneyler ile Körfez Grubu şampiyonu İskenderun 5 Temmuz Veteranlar arasında yapıldı. HBB Esentepe Futbol Sahası’nda düzenlenen büyük final için sahaya çıkan iki takımdan Güneyler, iİlk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda üstünlüğünü koruyarak skoru 3-0’a getiren Güneyler, kupaya adını yazdıran takım olmayı başardı.

Şampiyonluk kupasını Güneyler takımına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, turnuvanın ikincisi olan İskenderun 5 Temmuz Veteranlar takımına ise kupasını Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu takdim etti.

Güneyler takımı Başkan Savaş’ı omuzlarında taşıyarak kutlama yaparken, turnuva sonunda Mahmut Samat, Şeyhoğlu İlkokulu, Saray İnşaat, Oktay Çağlar, Esnafspor, İskenderun’dan Aşkarbeyli Takımı ve Kardeşler Güçbirliği takımlarına da centilmenlik ödülleri takdim edildi.

Şampiyon Güneyler takımını tebrik ederek, turnuvayı değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Çok yorucu, çok zevkli ve genellikle centilmence geçen bu maçlarımız sonunda her iki ilçemizde şampiyon olmuş iki takım bu akşam mücadele etti, onlara ve bundan önceki bütün takımlarımıza teşekkür ediyorum. Bu akşam bir takım galip gelecekti, Antakya grubunun birincisi Güneyler şampiyon oldu. İkinci olan İskenderun 5 Temmuz Veteranlar takımını da tebrik ediyorum. Dostça başlayan maç kardeşçe bitti” diye konuştu.