Guinness Rekorlar Kitabı, kapağını Hatay’a açtı!

EXPO 2021 Hatay’ın en önemli eserlerinden biri olan Ortak Varoluş Mozaiği, doğal mermer taşlarından yapılan en büyük taban mozaiği özelliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki yerini aldı.

Hatay’ın binlerce yıllık tarihini anlatan bin 600 metrekare büyüklüğündeki eser için şehre gelen Guinness yetkilileri, incelemelerini tamamladıktan sonra nihai kararını açıkladı.

EXPO Kisecik alanında bulunan “Ortak Varoluş Mozaiği” dünyanın en büyük taban mozaiği olarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdiğini belgeleyen ödülü Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Hatay’ın Anavatana katılışının 83’ncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gecede Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a takdim etti.

Mozaiğin tamamen doğal taşlardan yapılmış, havadan bakıldığında tanımlanabilir, minimum 500 metrekare büyüklüğe ve en az iki renge sahip olması gerektiğini ifade eden Subaşı, Ortak Varoluş Mozaiği’nin bu şartları yerine getirdiğini söyledi ve rekor sahibinin 23 Temmuz 2022 tarihi itibariyle Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade etti.

Sertifikayı alkışlar eşliğinde alan Başkan Savaş, bugünün Hatay için gurur günü olduğunu belirterek, “Bugün Hatay’ın en anlamlı günü, bugün Hatay’ın bayramı, bugün Hatay’ın kurtuluşu, bugün Hatay’ın ana kucağıyla buluşma günüdür. Bu rekor sadece Lütfü Savaş’ın, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ve buradaki arkadaşlarımızın değil, bu gurur ve bu başarı Hatay halkınındır. 20 yıl boyunca bağımsızlık mücadelesi verdik. Bu mücadelenin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Tayfur Sökmen’e, Başbakanımız Abdurrahman Melek’e, Meclis Başkanımız Abdulgani Türkmen’e ve mücadeleye katkı veren tüm büyüklerimize, şehit ve gazilerimize bu başarıyı armağan ediyoruz. Hepimize hayırlı olsun ” diyerek bu kutlu günde rekor kırmanın onurunu yaşadığını belirtti.

Konuşmaların ardından Subaşı, rekorun tescil edildiği sertifikayı Başkan Savaş’a takdim etti.

Bir cevap yazın