Hatay bugün, hoşgörü, sevgi, kardeşlik, bayram kokuyor!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in Veda Haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen Gadir-i Hum Bayramı’nı kutladı. Hatay’ın kültürel mozaiğini yaşatan en büyük zenginliğin farklı din ve dillerin kardeşlik anlayışı olduğuna dikkat çeken Vali Doğan, bu hoşgörü kültürünü gelecek nesillere de aktarmanın herkesin görevi olduğuna dikkat çekti.

Vali Doğan, Alevi vatandaşların en büyük bayramları olan Gadir-i Hum kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir Hatay’ımız, farklı kültürlerin ve inanışların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü dünyanın önemli merkezlerinden biridir.

Farklı kültürlerin engin hoşgörüsü ile muhteşem bir uyum içerisinde kaynaştıran kardeşlik anlayışı, Hatay’ın kültürel mozaiğini yaşatan en büyük zenginliğidir.

Bu anlayış, köklü geleneklerimizin ve zengin kültürümüzün bir eseridir. Bugüne kadar yaşattığımız ve yaşadığımız bu hoşgörü kültürünü gelecek nesillere de aktarmak hepimizin ortak gayesi olmalıdır.

İnanıyorum ki  hemşehrilerimiz, dün olduğu gibi bundan sonrada karşılıklı hoşgörüyü esas alarak nice bayramları huzur ve mutluluk içerisinde kutlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlar, sevdikleri ile beraber sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara erişmelerini dilerim.”

Bir cevap yazın