Hatay, bugün dualarda buluştu

Aleviler için oldukça büyük önem taşıyan ve en büyük bayramları olarak nitelendirilen Gadir-i Hum Bayramı, Hatay il genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Hazreti Muhammed’in Veda Haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak kutlanan Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla sabahın ilk ışıklarıyla, Samandağ’da bulunan ve Hızır Aleyhisselam ile Musa Peygamber’in buluştuğu yer olarak adlandırılan Hazreti Hızır Türbesi’ne gelen vatandaşlar, dua edip buhur yaktı.

Ehlibeytten yana olan Aleviler , bu özel günü bol bol dua ederek, ibadete ayırırken, bayramın geleneğinden olan, evlerde ve türbelerde kurban etlerinin buğdayla karıştırılmasıyla yapılan hriselerin pişirip dağıtmanın yanında çoğu esnaf da bu günde kepenk kapatarak bayramın kültürel değerlerini ve geleneklerini yaşattı..

Cehennem ateşinin dahi söndüğü, cennet ile rahmet kapılarının da ardına kadar açıldığı gün olarak kabul edilen Gadir Hum’da tüm insanlığı bir bütün olarak sevgi, hoşgörü, kardeşlik duygularıyla kucaklayan vatandaşlar, il genelinde bayramın kültürel değerlerini ve geleneklerini yaşattı.

Bir cevap yazın