İskenderun Körfezi’ne tersane önerisi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de, kısaca KİT adıyla bilinen Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu toplantıları ”Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.( ASFAT A.Ş)” görüşmelerinde İskenderun Körfezi’ne bir tersane kurulması talebini yeniledi.

ASFAT’ın en önemli hammaddesinin de İskenderun Körfezi’nde bulunduğuna dikkat çeken Kaşıkçı, körfezin Doğu Akdeniz’de adeta bir havuz konumunda olduğunu dile getirdi ve bölgenin stratejik değerine işaret etti.

İskenderun Körfezi’ne tersane kurulmasının önemine değinen Milletvekili Kaşıkçı, “Üretimde daha çok kullandığımız yassı sac ürünlerinin özellikle Hatay ve Osmaniye Bölgesinde çok yoğun bir şekilde üretildiğini biliyoruz. Ve buna yine paralel olarak İskenderun Körfezi, Doğu Akdeniz’de adeta bir havuz konumunda. Şimdi bu iki özelliği bir araya getirdiğimiz zaman İskenderun Körfezi’nin stratejik konumu ve aynı zamanda bölgede yassı çelik üretiminin çok yoğun oluşu, sizin kurumunuz özellikle bu iki stratejik noktadan hareketle çok önemli ürünleri üretiyor. Bu manada, önümüzdeki süreçte, özellikle yeni bir tersane kurulması noktasında, İskenderun Körfezi’nden de istifa edilmesi gerektiğini, ben burada sadece bir bilgi olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabii, bunu destekleyen asıl argümanın da bölge çelik üretiminin çok yoğun oluşu! Yani sizin üretiminizde en fazla kullandığınız ham madde, aynı zamanda bu bölgede bulunuyor!” dedi.

Bir cevap yazın