‘Bizim Eller’ çok marifetli

Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Meslek Edindirme Kurslarında (HATMEK) eğitim gören kursiyerler, yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini “Bizim Eller” temasıyla sergiledi. El sanatlarından ipek kozası işlemeciliğine, biçki dikişten çiçek sepeti örücülüğüne kadar çok sayıda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin emeklerinin meyvesi olan ürünler sergiye katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin açılışına HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ülkü Tecimen ile birlikte İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, HBB ve HATMEK idarecileri, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

Serginin açılışında yaptığı konuşmada, kursların sayısını arttırarak daha büyük kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ülkü Tecimen, “Yıl boyunca yaptığınız çalışmaların meyvesi olan bu ürünler kursiyerlerimizin başarısıdır. Kurslarımızın açılmasında ve halkımızla bütünleşmesine katkı veren Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

2016 yılından itibaren hizmet veren İskenderun HATMEK’ te bu yıl ocak ve mayıs ayları arasında toplam 19 kurs açıldığını ifade eden HBB Yaygın Eğitim Şube Müdürü Emine Atmaca, “Kursiyerlerimiz çok güzel bir sergi hazırlamış. İskenderun’da çiçek sepeti ve ipek kozası işlemeciliği kursları büyük ilgi çekiyor. Kursiyerlerimiz güzel işler yapmışlar. Bu yıl 367 kursiyerimiz belgelendirildi. Yaz mevsimi kurslarımızın da ilgi göreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kursiyerler açılış sonrasında canlı müzik eşliğinde şarkı söyleyip eğlenerek yıl sonu sergisine renk kattı.

Bir cevap yazın