Sıfır atık kütüphanesini öğrenciler kurdu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sıfır atık temalı eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm kütüphanelerden biri de Antakya Şehit İlker Uylaş İlkokulu’nda açıldı.. Proje yürütücüleri Sevim Yıldız Sağlam, Sevcan Eşiyok ve Özlem Bakbak’ın gözetiminde, öğrencilerin kullandıkları sandalye, masa, sehpa ve farklı geri dönüşüm malzemelerinin yer aldığı sıfır atık kütüphanesi herkesin ilgi odağı oldu.

Kullanılmayan tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, tekstil malzemeleri “Sıfır Atık” projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından yeniden dönüştürülerek çeşitli ürünlerle donatılan kütüphanenin açılışı Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nizamettin Ülker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Öztürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Kocaoğlan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Şevket İyi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Gürlen, Akasya Mah. Muhtarı Ramazan Çelik, Okul Aile Birliği Başkanı Ümit Şen, çok sayıda Okul Müdürü, geri dönüşümlerde emeği geçen okul velisi Hasan Okan öncülüğünde velilerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Öğrencilerin çevreye olan ilgilerini ve duyarlılıklarını arttıran kütüphanenin açılış törende yapılan konuşmalarda; protokol üyeleri çevreye duyarlı, doğayı kirletmeyen ve doğayı koruyan bireyler yetiştirmek için çaba harcadıklarını ifade etti.

Kütüphanede kasalardan kitaplık, araç lastiğinden masa ve tabure, pet şişelerden vazo gibi atıktan geri dönüştürülen araçlar dikkat çekti.

Bir cevap yazın