Hatay, DSİ markajında!

DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, beraberindeki heyetle Hatay İçmesuyu İsale Hattı ile Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) işlerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, taşkın risklerine karşı önlem almak amacıyla Hatay’daki yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, sürdürülebilir su yönetimi anlayışını benimsediklerini söyledi.

DSİ tarafından gerçekleştirilen projeler ile ilgili bilgiler veren Çelik, “Hatay İçmesuyu İsale Hattı İkmali Tamamlama İşi ile Hatay Arıtma Tesisinden alınacak olan arıtılmış suyun Antakya ile Samandağı, Çekmece, Aknehir, Değirmenbaşı, Gümüşgöze, Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Subaşı, Sutaşı, Tavla, Tomruksuyu, Toygarlı, Turunçlu, Uzunbağ ve Yaylıca’ya iletilmesi için gerekli isale hatları, isale hatları üzerindeki sanat yapıları, içmesuyu depoları ve pompa istasyonları inşa edilmektedir. Reyhanlı Barajı’na yılda 239 hm3 suyu derive edecek olan Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı) inşaatında ise T1 ve T2 Tünellerindeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

Bir cevap yazın