Hatay’ın 7 ilçesi dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Hatay’ın da olduğu 42 il için “sarı ve turuncu” kodlu uyarı verdi. Bugün Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar dolayısıyla belirtilen bölgelerde kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek olan sel, fırtına, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Hatay ve çevrelerinde etkisini artırarak akşam saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Samandağ, Arsuz, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin’de yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Doğu Akdeniz için yapılan uyarı şöyle, “Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevreleri ile Anamur, Bozyazı, Aydıncık dışında kalan Mersin il genelinde kuvvetli, Hatay’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.  

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli, Hatay’ın güney kesimlerinde kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölgemizde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevreleri ile Anamur, Bozyazı, Aydıncık dışında kalan Mersin il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hatay’da Şiddetli Yağışlara Dikkat!

Bölgemizde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların Hatay çevrelerinde etkisini artırarak akşam saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); batı kıyılarında (Samandağ, Arsuz, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin) yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Bir cevap yazın