DSİ yatırımları Hassa’ya umut olacak!

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyet, Hassa’da inşası devam eden Akbez Yeraltı Barajı ile Gazeluşağı Küçük Gölet ve Yerüstü Sulaması projelerinde incelemelerde bulunarak, gelinen son nokta hakkında bilgi aldı. DSİ Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik’in de eşlik ettiği incelemede Milletvekili Yayman, Hatay için kritik projeleri hayata geçiren Devlet Su İşleri’ne teşekkür etti.

Suyun petrolden çok daha değerli olduğunu vurgulayan Milletvekili Yayman, barajlarla ilgili şu bilgileri verdi; “Yüzde 42 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Hatay Hassa Akbez Yeraltı Barajı İnşaatının tamamlanmasıyla yıllık 4.76 hm3 su rezervuardan yeraltı suyuna karışacak olup, düşen yeraltı su seviyesinin tekrardan dengeye gelmesine katkıda bulunulacaktır. Projenin Temmuz 2022 tarihi itibariyle tamamlanarak milli ekonomiye yıllık 22 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Hatay Hassa Gazeluşağı Küçük Gölet ve Yerüstü Sulaması İnşaatında da çalışmalar başladı. Bu Proje kapsamında 76.000 m3 hacimli 11.2 m yüksekliğinde depolama tesisi, çevirme yapısı ve 3820 m HDPE basınçlı sulama şebekesi yapılacak olup, projenin tamamlanmasıyla beraber 330 dekar tarım arazisi sulama suyuna kavuşacaktır.”

Bir cevap yazın