Haziran’da yağmur serinliği!

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Hatay dahil 6 il için serin havayla birlikte yerel kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Bugün itibariyle Doğu Akdeniz’in İç Kesimlerinde parçalı, zamanla çok bulutlu, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş il geneli ile Gaziantep batı kesimleri (Nurdağı, Islahiye) ile Hatay kuzey kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Beklenen yağışların; Adana’nın kuzey kesimleri (Karaisalı, İmamoğlu, Kozan, Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli), Mersin’in kuzey kesimleri (Çamlıyayla, Toroslar, Tarsus yüksek kesimleri), Osmaniye’nin kuzey kesimleri (Kadirli, Sumbas)  ile Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinde (Andırın, Göksun, Afşin)  yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2 )olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bir cevap yazın