Açılış öncesi hastanede son kontroller

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, geçtiğimiz günlerde hizmete giren ve resmi açılışı yarın gerçekleşecek olan Dörtyol Devlet Hastanesi’nde son kontrolleri yaptıktan sonra, İskenderun Devlet Hastanesi yönetimini ziyaret etti.

Avrupa Birliği(AB)’nin finanse ettiği, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Fransız Kalkınma Ajansı(AFD) yönetiminde yapımı tamamlanan Dörtyol Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Hambolat, üç bloktan oluşan 90 poliklinik odası, 33 yataklı 3 basamaklı yoğun bakım ünitesi, 20 yataklı 3 basamaklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 4 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi bulunan hastanenin Dörtyollulara modern ve kaliteli sağlık hizmeti sunacağını söyledi.

Dörtyol Devlet Hastanesi, Dörtyol ADSM ziyaretinin ardından İskenderun’a geçen Müdür Hambolat, burada İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım ve yönetimi ile yürütülen sağlık hizmetleri hakkında güncel bilgiler alarak, kalite standartlarının iyileştirilmesine ve geliştirilmesine yönelik müzakerelerde bulundu. Daha sonra İskenderun 1’nolu ASHİ çalışanları ile bir araya gelen Müdür Hambolat, yapılan çalışmaları sağlık çalışanlarıyla beraber değerlendirdi.

9 Haziran Perşembe günü resmi açılış töreni gerçekleştirilecek olan Yeni Devlet Hastanesi’nin açılış törenine Sağlık Bakanı Yardımcısı Tolga Tolunay’ın yanı sıra Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi, AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi ile AB Komisyon Direktör Yardımcısının da katılması bekleniyor.

Bir cevap yazın