‘İskeleden Liman Şehrine İskenderun’ beğenildi

Deniz Ticaret Odası(DTO) İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, İskenderun´un tarihine ışık tutacak kültürel çalışmaları olan ‘İskeleden Liman Şehrine İskenderun 1593-1918’ adlı kitabı ilçe protokolü ile buluşturmaya devam ediyor.

İskenderun İskelesi´nin 1593´te uluslararası ticarete açılmasından İtilaf Devletleri tarafından işgal edildiği 1918´e kadarki döneminin incelendiği çalışmayı sırasıyla ziyaret ettiği İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Ünalan, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat’a takdim eden Başkan Kutlu’ya yönetim kurulu ile birlikte İTSO Başkanı Levent Yılmaz eşlik etti.

Kitabın içeriği ve kent gündemine dair konular hakkında da fikir alışverişinde bulunulan ziyarette İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, günümüzde 37 kıyı tesisine sahip, yıllık ortalama 120 milyon ton üzerinde hacimle Türkiye´nin yüzde 25 yükünün elleçlendiği İskenderun Limanı’nın tarihsel gelişim süreci ile ilgili bilgiler aktardı.

Bir cevap yazın