Çiçeklerin dilinden geleceğe Hatay mirası!

Hatay Valiliği’nin destekleriyle; 10 – 25 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Özlem Özer Tuğal’ın proje sahibi ve yürütücülüğüyle Hatay Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen ‘Uluslararası Disiplinlerarası Türkiye Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üzerinden Hatay Kadim Tarihi ve Kültür Değerlerini Tanıtım Proje Sergisi’, İstanbul’da da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Hatay’daki sergi açılışında, “Projenin tanıtımı ve sergilenmeye başlanmasıyla, Hatay’ın kültürel değerlerinin başta İstanbul olmak üzere tüm dünyaya tanıtımı amaçlanmaktadır” mesajı veren Proje Koordinatörü Özlem Özer Tuğal, İstanbul’daki sergiye hazırlandıklarını da ifade etmişti.

Bu projede, Hatay’ın tarihine ve geleceğe duyulan ortak sorumluluk düşüncesi ile çalıştıklarını belirten Özlem Özer Tuğal, “Şehrin kadim geçmişinin izlerini taşıyan her bir eser toplumların ve şehirlerin yaşanmış kültürlerini, sanatın güçlü ifade diliyle geleceğe miras olarak taşır” dedi.

‘Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras’ birliktelik panosu, 15 Haziran -15 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul Zafer Tarık Tunaya Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Bir cevap yazın