Başkan Savaş’tan Ekrem İmamoğlu’na destek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla bugün görülecek dava öncesi destek açıklaması yaptı.

 4 Kasım 2019’da İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi dolayısıyla yaptığı açıklamadaki ifadeleri nedeniyle hakkında iddianame hazırlanan Ekrem İmamoğlu hakkında bugün saat:11.30’da Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada savcının 4 yıl 1 aya kadar hapis ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyet talebine ilişkin karar çıkması bekleniyor. Mahkeme öncesi, sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ve ‘yanındayız’ mesajları yağdı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da İmamoğlu için paylaştığı destek mesajında şu ifadelere yer verdi: “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu İstanbulluların hür iradesine sahip çıkarken, siyasi haklarının elinden alınmak istenmesi kabul edilemez. Milletimiz adına, toplumumuzun her bir bireyi adına; hak, hukuk, demokrasi talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Başkanımızın yanındayım.”

Bir cevap yazın