Arsuz’daki balık çiftliği büyüdü!

Arsuz’a bağlı Karahüseyinli Mahallesi, Karaağaç Mevkii açıklarında Sürsan Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan yıllık 4 bin ton kapasiteli Kültür Balığı Yetiştiriciliği Tesisi Kapasite Artışı projesiyle ilgili Nihai ÇED Raporu onaylandı. Proje kapsamında ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı’nca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verdi.

Proje kapsamında yetiştiricilik kapasitesinin yılda 1000 ton daha arttırılması planlanırken,  artış kapsamında 100.000 m² deniz yüzey alanı aynı kalarak, sadece kafes sayılarında artış ve çap/derinliklerinde revizyon yapılacağı, bu kapsamda yetiştiricilik faaliyeti aynı şekilde devam edecek şekilde büyütme kafeslerinin sayısı 24 adetten 34 adete, ağ derinliklerinin ise 17 m’ye arttırılarak yılda 4.000 ton çipura ve levrek türleri yetiştirileceği öğrenildi.  Ayrıca yavru kafeslerin mevcut durumdaki 24 m çapları 30 m’ye, hasat kafeslerinin de 24 m çapları 30 m’ye çıkarılacak.

 İskenderun Balıkçı Barınağına 11,50 km (6,2 deniz mili), Madenli Yat Limanına 11,68 km (6,3 deniz mili) ve Arsuz İlçe merkezine kuş uçumu 6,72 km mesafede yer alacak projenin etüt-proje, ölçüm-analiz, kafes ve kafes bağlantı elemanlarına ait bedellerin toplamı 3.712.689 TL olduğu öğrenildi.

Bir cevap yazın