Amik Ovası’nda ‘sarı altın’ bereketi

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Amik Ovası’nda  “sarı altın” diye tabir edilen buğdayın ilk hasadının gerçekleştiğini duyurdu.

Çiftçilere bol ürün hasadı ve bereketli kazançlar dileyen Yayman, Dünya’nın kıtlıkla imtihan edildiği bir dönemde çiftçiyi memnun edecek bir fiyat açıklanacağı müjdesini verdi.

Amik Ovası’nda bu yıl buğday veriminin güzel olacağını ifade eden Milletvekili Yayman, “Çiftçilerimizle ve Ziraat Odası Başkanlarımızla yaptığımız bire bir görüşmelerde başakların dolu olduğunu ve verimin yüksek olacağını dile getirdiler. İnşallah bu sene hem verim hem fiyat çiftçimizin yüzünü güldürecek. Amik ovasında dönüme ortalama 600-700 kilo buğday verimi ile TMO’nun açıklayacağı güzel bir fiyat bekliyoruz. Mazot, gübre, zirai ilaç, işçilik fiyatları ile tüm girdilerde yükselmeler oldu. Bunun farkındayız. Girdi fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak ürünlerimizin de fiyatları yükseldi. Çok şükür bu yıl havuç, soğan, patates üreticisinin yüzü güldü. Şimdi sırada Buğday üreticimiz var. Biz de daima çalışan, üreten, alın teri döken çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçimizi zamlara mahkûm etmeyeceğiz. Her zaman çiftçinin yanındayım” dedi.

Kıtlık yaşanacağına dair açıklamalara da değinen Yayman, “The Ekonomist dergisinin kapağında kafa taslarından oluşan buğday başakları var. Böyle bir kapak ilk defa yapıldı. Küreselciler, dünyayı açlıkla korkutmakta ve kıtlık olacağını öne sürmekteler. Bu kötücül analizlere karşı bizim umudumuz var. Her türlü soruna rağmen Dünyanın ve ülkemizin geleceği aydınlık olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi dünyanın geleceği tarımdadır. Biz çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın