Damakları şenlendiren Lezzet Festivali

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında gastronomi şehri Hatay’da düzenlenen ve lezzetlerinin tanıtıldığı “Antakya Lezzet Festivali”nin açılış kurdelesini kesti.

Hatay Valiliği ve Antakya Belediye Başkanlığı koordinesinde Antakya Milli İrade Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanısıra Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, ilçe belediye başkanları, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, kurum il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ve protokol üyeleri ile birlikte Hatay halkına ve ilimize gelecek misafirlerimize medeniyetler şehri Hatay’ımızın envaiçeşit lezzetlerinin tanıtılacağı “Antakya Lezzet Festivali” etkinliğinin açılış kurdelesini kesti.

Türk, Arap ve Fransız kültüründen esintiler ve lezzetlerin sunulacağı festivalde 24 Mayıs Salı günü İskenderun’da saat 11.00’de Payidar Restoranda deniz ürünleri servisi ve sunumu, 17.00’de İskenderun iskelesinde deniz ürünleri ve karides sunumu yapılacak.

Festivalin Hatay il geneline yayılacağını ifade eden Vali Doğan, “Bu hafta Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de ‘Türk Mutfağı’ haftası ilan edildi. Bu kapsamda bizlerde  Hatay’ın çeşitli ilçelerinde, Antakya’da, İskenderun’da, Kırıkhan’da, Reyhanlı’da faaliyetlerde bulunacağız. Hatay dediğimizde gastronomi akla geliyor. İnsanlar Hatay’la, Antakya’yla özdeşleşmiş yemekleri, lezzetleri tatmak istiyorlar. Turlar birbiriyle çakışır hale geldi, otellerimizdeki doluluk oranı neredeyse %100’e ulaştı. Bu tabi Hatay’ın, Antakya’nın lezzetlerinin biliniyor olmasından dolayı. Turizm, Türkiye için, Hatay için çok önemli Türkiye’nin ciddi bir gelir kaynağı. Bu sene Türkiye’nin tüm illerinde, turizmi canlandırmak, yerli ve yabancı turizmi hareketlendirebilmek adına Bakanlığımızla, Valilikler, Belediyeler, STK’lar ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Bu alanı Antakya Belediyemiz düzenledi ve burada 2 günlük bir etkinlikte bulunacak. Bu kapsamda firmalarımız birtakım hazırlıklar yaptılar, lezzetleri ziyaretçilerimize takdim edecekler, ürünleri tanıtacaklar ve bu 2 günlük süre içerisinde dışarıdan gelen misafirlerimizi de göz önüne alarak bu faaliyetin en üst düzeye çıkması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün bir farkındalık oluşturmak anlamında Meclis Binasının oradan sayın Milletvekillerimizle, mesai arkadaşlarımla, STK’lar ile birlikte yürüyüşle Antakya Milli İrade Parkı’na kadar geldik ve bugün burada bu faaliyetin başlangıcını yapmış olacağız. Ben tekrar emeği geçen başta Antakya Belediye Başkanımız olmak üzere Turizm ve Gastronomi Derneğine, Antakya Ticaret Odası’na, Esnaf Odalarına şükranlarımı sunuyorum. Herkese hoş geldiniz diyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Program, Vali Doğan’ın beraberindeki heyet ile birlikte etkinlik alanında kurulu stantları gezmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın