Ümidini bağladığın gençler izinde Atam!

İskenderun’da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 103 yıllık ruh ve coşkunun; nesilden nesile aynı heyecanla ilelebet devam edeceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a hareketiyle Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan ettiği bu önemli bayram dolayısıyla kutlamalar Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumu ile başladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından kutlamalar İskenderun Sakarya Spor Salonu’ nda devam etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve ilçe protokolünün katıldığı törende Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü için canlarını feda ederek şehadete irtihal eden aziz şehitlerimizin ve şehadete şahit olan kahraman gazilerimizin anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin Okunması ve Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Ufuk Dinçer tarafından günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmanın akabinde Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında ilk 3’e giren gençlere ödülleri takdim edildi.

İskenderun Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Halk Oyunları Ekibi tarafından yapılan gösteriyi müteakiben çeşitli spor gösterileri de yapıldı.

Bir cevap yazın