Ata tohumları yapay zekayla yeşerdi!

Bahçeşehir Koleji öğrencileri, hayata geçirdikleri ‘Ata Tohumu Projesi’ ile Hatay dâhil 9 ildeki kampuslarda kurulan Yapay zekâ ve IoT ile yönetilen akıllı seralarda yetiştirdikleri fideleri halka dağıttı.

Pilot olarak 9 ilde başlatılan “Bahçeşehir Koleji Ata Tohumu Projesi” kapsamında Hatay, İstanbul, İzmir, Ordu, Sinop, Osmaniye, Manisa, Rize ve Kırklareli’nde bulunan Bahçeşehir Kolej kampuslarındaki akıllı seralarda  öğrenciler tarafından yetiştirilen bitkilerin bütün ihtiyaçları sensörler vasıtası ile belirlenerek otomatik olarak giderildi. Yapay zekâ uygulamalarından görüntü ve veri işleme kullanılarak hastalıklar ve zararlıların da tespit edildiği seralardaki tüm süreç tamamen öğrencilerin kurduğu altyapı ve yazdıkları kodlarla ilerlerken, Bahçeşehir Koleji öğrencileri ve akademik birimleri ayrıca bu projenin deneyimleriyle birlikte MEB Talim ve Terbiye Kurulu’na sunulmak üzere seçmeli ders müfredatı üzerinde de çalışıyor.

Ata tohumu projesiyle sürdürülebilir tarım uygulamaları ve teknolojiyi buluşturduklarını ifade eden Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Türkiye’de yağışlar, 1981-2010 ortalamasından %48 daha düşük gerçekleşiyor. 2050’ye kadar dünya nüfusunun 10 milyara ulaşması ve küresel gıda üretiminin ikiye katlanması gerçeği de göz önüne alındığında olası bir gıda kriziyle karşı karşıya olabiliriz. Bahçeşehir Koleji bu verilerden yola çıkarak yakın gelecekte yaşanması olası besin üretim sorunlarına dikkat çekmek, önlem almak ve sürdürülebilir tarım amacıyla alanında güncel teknolojilere, yapay zekayı da entegre ederek fiziki şartları uygun olan okullarımızda bu projeyi hayata geçirdik. Sürecin her aşaması öğrencilerimiz tarafından yürütülüyor. Bu sayede öğrencilerimiz hem yerel tohumları tanıyor hem de bu değerleri geleceğe taşımak, tarımda sürdürülebilirlik üzerine çalışmak üzere nesnelerin interneti ve yapay zekâ teknolojisini kullanıyor. Gezegenimizin geleceği, herkesin iyiliği için bilimle, teknolojiyle çalışan nesillerin ellerinde yükselecek. Biz de Bahçeşehir Koleji olarak onları bu anlamda hem akademik hem teknolojik olanaklarla destekliyoruz” dedi. 

Bir cevap yazın