En güzel Anneler Günü ziyaretleri

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Anneler Günü’nde vatan uğruna evlatlarını feda eden şehit annelerini unutmadı. İskenderunlu şehit Piyade Onbaşı Mehmet Suay’ın annesi Perihan Suay’ın ardından şehit J. Astsubay Kd. Bşçvş. Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik’i ziyaret eden Kaymakam Yönden, günün anısına çiçek ve hediye takdim ederek, elleri öpülesi annelerle bu özel günün maneviyatını pekiştirdi.

Hane halkıyla hoş sohbet ortamında bir araya gelerek, şehit annelerinin Anneler Günü’nü kutlayan Kaymakam Yönden, herhangi bir istek yada ihtiyaçları olup olmadığını sorarken, “Şehitlerimizin geride bıraktığını zannettiği eşi, çocukları ve elleri öpülesi anne ve babaları her daim başımızın tacı olduğu gibi, en önemli emanetimiz olacaktır” dedi.

Sadece bu özel günde değil, hayatın her anında annelere hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini söyleyen Kaymakam İskender Yönden, “Dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygusu hiç şüphesiz ki anneliktir. Annelerimiz yaşamlarını çocuklarına adarken, ortaya koyduğu karşılıksız sevgi, özveri ve hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken en özel ve en elzem değerlerdir. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Cenneti annelerin ayakları altında gören ulvi bir inancın mensupları olan bizler, Millet olarak, her zaman olduğu gibi, sabır ve dayanışmayı, müsamaha ve fedakârlığı, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularımızın güçlenmesini ön planda tutuyoruz. Kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan muhterem anneleri ve eşleri başta olmak üzere, başkalarının sağlığı için kendi can ve cananından feragat eden sağlık mensupları kahraman hanımefendiler ile her zaman, her yerde ve her şartta vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin ve tesis etmek üzere cansiperane görev yapan ayrıca da sosyal devlet anlayışı ve ahde vefayı düstur edinerek halkımıza gönül köprüsü kuran güvenlik güçleri fedakar hanımefendilerimiz ve bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan bütün annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, en derin saygı ve selamlarımı sunuyor, ellerinden hürmetle öpüyorum” dedi.

Bir cevap yazın