Yarım asır önce toprağa düşen ‘3 fidan’, ‘3 çınar’ oldu

Türkiye’de 68 kuşağının önde gelen isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 50’nci yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Gençlik Kolları tarafından parti binasında düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye’deki devrimci gençlik hareketinin önemli isimleri arasında yer alan 3 fidan için düzenlenen anma törenine CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, parti yöneticileri, meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 3 fidanın 50 yıl önce ‘Tam bağımsız Türkiye’ için can verdiğini belirterek, “50 yıl önce bugün düşüncelerin asılmadığı yere gittiler. O günden beri bütün çocuklar ‘Deniz, Yusuf, Hüseyin.’ Yaşasın tam bağımsız Türkiye diye haykıran nesillere özgürlük ve bağımsızlık ışığı olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan. Bu üç fidanı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

“Yeni bir dünya istiyoruz”

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının devrim mücadelesinin devam ettiğini söyleyen CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs ise, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin üzerinden 50 yıl geçti. Denizler Türkiye’nin bağımsızlığını ve emekçilerin iktidara giden uzun mücadele yolunun en güzel yüz metresini büyük bir cesaret, sevgi ve canlarını feda edecek kadar büyük bir özveriyle koştular. Bugün biz de yeni bir dünya istiyoruz. Bağımsız Türkiye özlemiyle mücadele eden ‘Deniz’ler ve arkadaşlarının bayrakla devrim mücadelesine bizler de devam ediyoruz. Bu emperyalist kavgada yolumuza önderlik eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygı ve özlemle anıyoruz. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından CHP Gençlik Kolları’ndan Fırat Denli Deniz Gezmiş’in mektubunu okurken, Pelin Karamurtlu da Deniz Gezmiş ve arkadaşları anısına şiir okudu.

Tören, Deniz Gezmiş ve arkadaşları için hazırlanan anma köşesine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Bir cevap yazın