561 bin kişi EXPO Hatay’a geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya ve Arsuz EXPO alanlarının günde 10-15 bin kişiyi ağırladığını belirtirken, iki fuar alanını bir ayda yaklaşık 561 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

EXPO açıldığından beri esnafın cirosunu 4’e katlandığını söyleyen Başkan Savaş, düzenlenen etkinliklerin ücretsiz olarak yapılmaya devam edeceğinin altını çizdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunun Hatay’daki iki fuar alanında iki konserle taçlanacağını ifade eden Başkan Savaş, “Hatay halkına ve turizmine uzun yıllar hizmet edecek şekilde tasarlanan fuar alanlarımızda hem arkeoparkımız hem de endemik bitkilerimizin bulunduğu benzersiz bir bitki müzemiz var. EXPO, turistlerin uzun saatler geçireceği alanlar oldu. Bizim ticari bir beklentimiz yok, yeter ki Hatay halkı kazansın, tek isteğimiz Hatay halkının kazanması, esnafımızın kazanması. Ülkemizde ciddi ekonomik sıkıntıların yaşandığı, gelir-gider dengesinin bozulduğu bu süreçte, EXPO alanlarına girişler ve belediyemizin düzenlediği programların ücretsiz olarak yapılmasına devam etme kararı aldık. İlimizden, Türkiye’nin farklı illerinden ve çeşitli ülkelerden gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. 19 Mayıs’ta Türk Pop Müziği’nin son dönemdeki 2 sevilen yıldızı Aleyna Tilki ve Buray Expo’da sahne alacak. 19 Mayıs Perşembe Antakya Expo Alanı Amfitiyatro’da Saat: 21.00’de Aleyna Tilki, Arsuz Expo Alanı Meydan Sahnesinde Saat: 21.00’de Buray konserine herkesi bekliyoruz. Kapılarımız açık EXPO 2021 Hatay’a davetlisiniz” dedi.

Bir cevap yazın