Tosyalı yeni tesis için düğmeye bastı

Tosyalı Holding’in İskenderun II. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmayı planladığı Kangal Haddehane Tesisi, 946 nolu parselde 28 dönüm alanı kapsıyor.

Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş., Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’na ilişkin ÇED süreci başlayan Kangal Haddehane Tesisi’nde  ÇED Olumlu Kararı alınan Sıcak Haddehane Tesislerinde inşaat demiri dahil, üretilemeyen yüksek kalitedeki Düz ve Nervürlü Filmaşin (Kangal) malzemeyi üretmek amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Bir adet maksimum 937.500 ton/yıl haddeleme kapasiteli tav fırını ve 900.000 ton/yıl kapasiteli filmaşin (kangal) haddeleme hattının yer alacağı tesisin inşaat çalışmalarının başlangıç tarihi dikkate alınarak 18 ay içerisinde tamamlanması ve ekonomik ömrünün yaklaşık 30 yıl olması planlanıyor.

Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş. tarafından yapılan fizibilite çalışmaları sonrasında “ÇED Olumlu” Kararı alınan Çelikhane ve Sürekli Döküm Entegre Tesisi projesinde modernizasyonlar içeren değişikle tesise ikinci bir Elektrik Ark Ocağı (EAO) ile Sürekli Döküm Tesisi eklenmesi ile tesisin kapasitesinin 4.545.120 ton/yıl sıvı çelik üretimine çıkarılması hedefleniyor.

Bir cevap yazın