Hatay’ın yeni başkanı talimat yağdırdı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Mustafa Ahmet Sunal’ın koltuğa oturur oturmaz ilk icraatı sokak hayvanlarını korumaya almak ve orman yangınları için önlem alınması için bölgeye nöbetçi konulmasını sağlamak oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın makamını devrettiği ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Ahmet Sunal, dünya çocuklarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Bayramını kutladı.

Görevi devralan Sunal, başkan olarak öncelikle sokak hayvanlarını korumaya almak istediğini söyledi. Orman yangınları için önlem alınmasını ve alanlara nöbetçi konulmasını talep eden Sunal, plastik atıklar konusunda da eğitimler verilmesini ve itfaiye ekiplerinin artmasını istedi.

Çocukların çeviklik konusunda yetersiz olduğunu belirten Sunal, spor alanlarının da artması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Savaş, EXPO alanında, çocukların fiziksel ve mental kapasitelerini artıracak oyun alanlarının yapıldığını ve çocukların oynarken öğreneceğini söyledi. Hataylı çocukları EXPO alanındaki Oyuncak Müzesi’ni gelip görmeye davet eden Savaş ve Sunal, Sunay Akın’a teşekkürlerini iletti. Çocukların sergileri gezerek öğrenecekleri ve oyun alanlarında oynayarak eğleneceklerini sözlerine ekleyen ikili tüm çocukları EXPO 2021 Hatay alanlarına davet etti

Bir cevap yazın