İskenderun’a 3 yeni kaymakam!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında koltuğunu kendisini ziyaret eden Beş Temmuz İlkokulu’nun 3 öğrencisine bıraktı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve beraberinde Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Ceyhun Memiş ile 4.sınıf öğrencilerinden Zeynep Kaba, Derin Acar ve Kağan Er’in katılımından oluşan heyet, Kaymakam İskender Yönden’i makamında ziyaret ederek, günün anısına çiçek takdim etti.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyaret esnasında, Kaymakam İskender Yönden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam koltuğunu üç öğrenciye de sırasıyla emanet etti.

Kaymakam makamını ilk olarak devralan günün sembolik Kaymakamı Zeynep Kaba, duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere makam koltuğunu kendisine devreden Kaymakam İskender Yönden’e teşekkür ederek, “Bu anlamlı ve müstesna günün, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarının teminatı olarak görülen çocuklarımıza armağan edilmesi bizlere verilen değeri ifade etmektedir. Bu değerin farkındalığında bizlere düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğiz” dedi.

Bu anlamlı gün vesilesiyle gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti sözlerine ekleyen Kaymakam Yönden ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz müstesna bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Çocuklarımıza bu bayramı armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehadete irtihal eden aziz şehitlerimizi ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi rahmet, şükran, saygı ve minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan tüm dünya çocuklarının ve aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, çocuklarımızın geleceğe hazırlanması sürecinde gösterdiği gayret ve katkılarından dolayı muhterem öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Bir cevap yazın