HATSU hırsızları cezaevini boyladı!

Antakya ve Dörtyol’da HATSU’ya ait su deposundaki demir malzeme ve su tesisat malzemelerini çalan hırsızlar suçüstü yakalandı. Hatay Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve güvenlik güçleri görevlilerince iki ilçede su tesisatlarının çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda gözaltına alan 6 kişiden 5’i tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Piyasa değeri 1 milyon TL

Antakya Zülüflühan Mahallesin’de bulunan HATSU’ya ait depodan toplam değeri 1.000.000 TL olan su tesisatının çalınması olayı ile ilgili Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda olayın şüphelileri M.K., A.B., S.B. ile M.D.A Narlıca Mahallesi’nde bulunan bir ikamette yakalanarak gözaltına alındı.  Şahıslardan M.K.’nın ikametinde yapılan aramada 635 adet tesisat malzemesi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 30 adet av tüfeği fişeği, 1 adet balta, 70 adet mermi, 1 adet dürbün, 5 adet çalıntı cep telefonu, 3 adet bilgisayar monitörü, 1 adet laptop, 1 adet şarjlı matkap, 1 adet para kasası ve 110 gr uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 4 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Ayrıca suç eşyasını satın aldığı tespit edilen 2 şahsa da adli işlem uygulandı.

Hırsızlara suçüstü

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ve Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dörtyol Karakese Mahallesi Kırmızı Burun Mevkiinde gerçekleşen devriye esnasında iki şahıs tarafından HATSU’ya ait su deposu ve kulübede bulunan demir direk ve diğer metal aksamlarının sökülerek 01 VN plakalı açık kasa araca yüklendiği bilgisini aldı. Düzenlenen operasyonda F.C. ve  Ö.T.B. isimli şahıslar HATSU’ya ait depodan söktükleri malzemeler ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen malzemeler HATSU A.Ş. yetkililerine teslim edilirken, adli makama sevk edilen Ö.T.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, F.C. ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bir cevap yazın