Plan değişikliği onaylandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü,  İskenderun’da yapılacak olan Kütüphane ve Millet Bahçesi için gerekli olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini Cumhurbaşkanlığı kararı ile re’sen onayladı.

İskenderun 3. Mıntıka 314 ve 386 parseller ve Frenkçiftliği Mahallesi 3615 numaralı parsele ilişkin hazırlanan kültürel tesis alanı(kütüphane) ve Millet Bahçesi kullanım kararlarından oluşan yapılaşma koşulları kapsamında gerekli olan plan değişikliği 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümleri ile 3194 sayılı imar Kanunu’nun 9. Maddesi uyarınca onaylandı.

5 Temmuz Stadı’nın yerine yapılacak olan toplam 39 bin 534 metrekarelik İskenderun Millet Bahçesi projesinde, millet kıraathanesi, çocuk oyun ve bitki gösteri alanları, gezinti yolları, bisiklet parkuru, biyolojik gölet, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılar yer alacak. 5 Temmuz Stadyumunun yerine yapılması planlanan projede ayrıca 687 ağaç ve 24 bin 764 metrekarelik yeşil alan olacak.

Yeni Kütüphane Projesi içerisinde, çalışma salonu, internet salonu, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri, çocuk etkinlik alanı, çalışma odaları, yetişkin ve gençler için özel okuma bölümleri, sergi salonu, kafeterya ve sosyal donatılarıyla klasik kütüphane anlayışının dışında özel olarak tasarlanmış ortak buluşma alanlarını da içeriyor.

Sahil şeridindeki İskenderun eski doğumevi alanı, Deniz Müzesi’nin yanına inşa edilecek olan kütüphanenin içerisinde sergi alanları kafeler, toplantı salonları, kitap okuma birimleri, dijital kütüphane, içerisinde bir çok aktiveyi de içerisinde barındıracak donatılar yer alacak.

Bir cevap yazın