İskenderun’da 23 Nisan heyecanı doludizgin

Pandemi nedeniyle iki yıldır çevrim içi etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi bu yıl İskenderun’da da yüz yüze etkinliklerle, büyük bir coşkuyla kutlanacak. Türk Milleti’nin kıvanç ve tasada ortak; bölünmez bir bütün halinde, Milli şuur ve ülkü etrafında birleşmiş olmasının, sevinç ve heyecanını yaşayacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İskenderun Kaymakamlığı’nca düzenlenen program kapsamında23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Anıt Alanı’nda Ata’nın huzuruna çelenk sunulacak. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrağın göndere çekilmesinin ardından törenler Beş Temmuz İlkokulu’nda devam edecek.

Törenler kapsamında, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü İskenderun Deniz Müzesi 10:00 – 17:00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak. İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nde hafta dolayısıyla 18 – 23 Nisan 2022 tarihleri arasında kitap sergisi düzenlenecek. İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından 22 Nisan 2022 Cuma günü saat: 14.00 – 17.00 arasında Çocuk Üniversitesi Ebru Sanatı Etkinliği, İSTE Tiyatro Topluluğu Çocuk Tiyatrosu, İSTE Müzik Topluluğu 23 Nisan Konseri, İskenderun Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu tarafından da 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat: 17.00’da Belediye Kültür Sarayı’nda konser verilecek.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyetimizin temel kurumlarından, millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada,  “Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güveninin en güzel ifadesi olduğu şüphesizdir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu müstesna günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi canı gönülden paylaşıyoruz. En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.

Sevgili Çocuklar; Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız.Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Bu başarıyı elde edebildiğiniz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler, ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Türkiye’miz; gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselerek ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete irtihal eden tüm aziz şehitlerimizi ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi rahmet, şükran, saygı ve minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan tüm dünya çocuklarının ve kadirşinas milletimizin “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı içtenlikle kutluyor, en derin sevgi ve saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın