İskenderun’da Paskalya heyecanı

İsa Mesih’in Diriliş Bayramı olarak kabul edilen Paskalya Bayramı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla İskenderun’da iki yıl aradan sonra Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde gerçekleşen ayinle kutlandı.

Pandemi sonrası İskenderun’daki Hristiyan cemaati buluşturan ayine, İstanbul’dan gelen bir grup cemaat de eşlik ederken, dualar salgının biran önce sona ermesi ve dünya barışı için edildi.

Anadolu ve Hatay Ermeni Kiliseleri Sorumlu Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın öncülüğünde gerçekleşen ayinin okuyuculuğunu ise Yusuf Tabaş, Antuan Mıhçı, Davud Saraçoğlu, Natali Avcı, Lena Tabaş, Minas Tabaş ve Samatya Kilisesi Sahakyan Koro Şefi Lukas Arzuman üstlendi.

Ayinde kısa bir vaaz veren Tabaşyan, pandemiye rağmen Paskalya’nın hep birlikte sevinç içerisinde kutlandığını ifade ederek, “Bayramlar bizleri bir arada tutan sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendiği önemli zamanlardır. İki yıldan bu yana dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla bayramlarımızı cemaatimiz olmadan buruk bir şekilde kutluyorduk. Rab Hisus’tan dileğimiz bu virüs salgını biran önce sona ersin ve birlik ve beraberliğimizi simgeleyen kardeşlik bağlarımızı güçlendiren bayramlarımızı sevinç içerisinde birlikte kutlayabilelim. Ayrıca ‘Kutsal Diriliş Yortusu’ vesilesiyle, İsa Mesih’ten bizlere miras kalan sevgiyle, imanımızda derinleşerek, ölülerden dirilen kurtarıcımızın aydınlık yolundan ilerlemeye devam edelim. Rabbimizin görkemli dirilişinin coşkusuyla cesaretlenen bizler, bugün bir kez daha birbirimizi kutlu müjdenin sözleriyle selamlayalım; ‘Mesih İsa ölülerden dirildi! Onun dirilişi kutlu Olsun’” dedi.

 Verilen vaazın ardından ‘Paskalya Bayramı’ kilisede ışıkların söndürülmesi, cemaatin ellerine aldıkları mumları yakıp, ilahi söyleyerek, kilise bahçesine çıkmasıyla devam etti.  Avedis Tabaşyan, kilise bahçesinde ekmek, su ve tuzu kutsadıktan sonra, cemaate dağıttı.

Bayram kutlamaları ayinin ardından kokteyl ve Paskalya Bayramı için hazırlanan pastanın kesilmesi ve cemaatin yumurta tokuşturmasıyla son buldu. Paskalya coşkusu Samandağ Vakıflı Köy Meryem Ana Kilisesi’nde gerçekleştirilen bayram ayini ile devam etti.

Bir cevap yazın