Hatay’ın yeni çekim merkezleri; EXPO alanları

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 1 Nisanda kapılarını açan EXPO2021’in Antakya ve Arsuz’daki iki fuar alanını 15 günde 262 bin 500 kişinin gezdiğini söyledi. EXPO organizasyonu ile Hatay’a kültürden sanata, gastronomiden yeşil alanlara kadar herkesin faydalanacağı oldukça güzel ve sosyal ortamlar kazandıklarının altını çizen Başkan Savaş, “EXPO benim şahsi projem değil, Hatay’ın ve Türkiye’nin projesidir” dedi.

EXPO 2021 Hatay organizasyonuna ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Yıllardır beklediğimiz EXPO’muzu bitirdik. Türkiye’de belki de ilk defa böyle bir seronomi yapıldı. Alanlarımıza gelen misafirlerimiz EXPO’yu çok beğeniyor. Antakya ve Arsuz alanımızı 262 bin 500 kişi gezmiş. Hem Türkiye’den hem de yurtdışından gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hatay halkı için kalıcı eserler yaptık. EXPO benim şahsi projem değil. Hatay’ın ve Türkiye’nin projesi. Her türlü zorluğa rağmen bu projenin hayata geçirilmesinin onurunu yaşıyoruz. Şu andaki teveccühten oldukça memnunuz. İnsanlarımız bu iki alanı sahiplendi. Vatandaşlarımız bundan sonraki süreçte bu alanları geleceğe taşıma konusunda bize destek verecekler” dedi.

EXPO’yu yaparken yaşadıkları engellemelere rağmen başarıya ulaştıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Siyasetçilerin insanların mutluluğunu arttırmak ve herkesi gelecek adına umutlandırması lazım. EXPO alanlarına koyduğumuz para helal olsun. Biz insanlarımızı mutlu, huzurlu ve gelecek adına umutlu görmek için bu projeyi yaptık. Para kazanmak için yapmadık. Oradaki bütün para Hatay halkının kendi parasıdır. Hiç kimsenin katkısı yoktur. Bu işi yaparken yalnızdık ve yapılmasın diye uğraşanlara, ‘Batsın Expo” diyenlere karşı mücadele ettik. Ekonomik sıkıntılarla da mücadele ettik. Azmedince, koşturunca ve sahiplenince her şeye rağmen başarabiliyorsunuz. Ben tek başıma başarmadım, ekibimizle birlikte başardım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Hatay’daki insanlarımızın gelir seviyesini yükseltmek zorundayız. EXPO’yu açtıktan sonra çarşımız ve esnafımız olumlu yönde etkilendi” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın