Hatay’da bayram kutlamanın güzelliği

Hatay Valisi Rahmi Doğan, il protokolü ve dini kanaat önderleri ile birlikte, Musevi Havrasını ziyaret ederek, Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramı’nı kutladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman’ın yanı sıra farklı din ve kültürleri buluşturan bayram kutlamasında Vali Doğan ve beraberindeki heyeti Antakya Hatay Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu karşıladı.

3 semavi dinin bir arada yaşadığı önemli bir kültür şehri olan Hatay’da aynı ay içerisinde Paskalya, Hamursuz Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın aynı süreçte kutlanacağına dikkat çeken Vali Doğan, “Anadolu coğrafyası her zaman farklı inanç, din ve kültürlerin asırlar boyunca beraberce barış içinde yaşadığı bir iklime ev sahipliği yapmıştır. Ortak değerler etrafında kenetlenmeyi sağlayan bayram günleri, geçmişten gelen kültürel zenginliği bu coğrafyada birlikte yaşama ayrıcalığı sağlamaktadır. Hep birlikte birbirimizin bayramlarını kutladığımız bu hoşgörü kültürünü yarınlarımıza miras diğer dünya ülkelerine örnek olmasını ümit ederek yüzyıllardır dostça ve bir arada yaşadığımız Musevi kardeşlerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyor Pesah Bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Cenudioğlu da, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan başta Hatay Valisi Rahmi Doğan olmak üzere, il protokolüne de teşekkür ederek, bayramların tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Bir cevap yazın